[heterohatisk yxtant]

Heterohatets Dag

2010-08-28

[arkivhylla]

Kika in i Heterohatsarkivet!!

program

Med reservation för ändringar.

heterohatsafton 2010-08-27

Värm upp queermusklerna inför morgondagen med en stadsvandring i normernas utkanter. Guidade av Institutets historiker ser vi ett Göteborg bortom heteronormer och får höra om personer som levt liv på sina egna sätt.

Kl 17.00 samlas vi vid fontänen på Järntorget och går sedan lite runtomkring i riktning mot majorna. Efter promenaden samlas vi på lämpligt gräs för ett samtal om vad vi egentligen ska med historien till, hur det går att tänka kring queera förebilder och andra funderingar som kan ha fötts ur stadsvandringen. Vi försöker avrunda senast till solnedgången, dvs kl 20.26. Vill du är det varmt välkommet att ta med samtalsvänliga tilltugg att bjuda på. Och ta med alla du känner! Och kanske någon du vill lära känna...

förmiddag: Kriget mot alliansen

Till skillnad mot "kriget mot terrorismen", "kriget mot narkotikan" eller "kriget mot dansbaneeländet" är kriget mot alliansen något som samhällets alla goda krafter kan sluta upp i. Vare sig det handlar om kreativa konstattacker eller brutal, antisocial konfrontationsmetodik så har alla något att bidra med. Kom och hjälp till att stoppa protofascismen. Regler och poängberäkning anslås senare.

Kl 12.00(Götaplatsen) Storslaget invigningstal av vår eminenta ettikettexpert Pim Mariannedotter. Allsång och uppträdanden. Presentation av Queerinstitutets oficiella valuttalande.

Kl 13.00 Tid för aktioner. Föranmäl gärna er kommandogrupp. Vi återkommer med information om detta

eftermiddag: Heterohatiskt nöjesfällt

Efter en lång dag på barrikaderna pustar vi ut på vårt helt egna nöjesfält, specialbyggt bara för kvällen.

Kl 18.00(plats avslöjas på förmiddagen) slås portarna upp och vi kan förlusta oss bland gungor och attraktioner. Under kvällen bjuds det också underhållning och discodans, precis som vanligt.